Wandelcoaching (Op pad naar jezelf)

Uit internationaal onderzoek is gebleken dat het overgrote deel van de volwassenen regelmatig ontrouw is aan zichzelf. Ze doen dingen die ze eigenlijk liever niet zouden willen doen. Ze maken keuzes waar ze niet van harte achter staan. Dat dit niet bevorderlijk is voor hun zelfgevoel beseffen zij zich vaak wel, maar het blijkt heel lastig om daar de consequenties uit te trekken en er verandering in aan te brengen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen de cognitieve prestaties verbetert, onder anderen doordat je dan beide hersenhelften gebruikt en er dus meer delen van je brein actief zijn. Bovendien verbetert dat je stemming. Ook houdt het je brein langer gezond. Door inspanning ontspanning. En die ontspanning zorgt ervoor dat er meer bewegingsruimte ontstaat in lichaam en geest, waardoor je meer van je vermogens kunt benutten.

In Zuid-Limburg bevindt zich een voor Nederland uniek gebied dat zich bij uitstek leent om al wandelend in te bewegen. Door de variatie van dan weer een hellingbos, dan een akker of weiland, daarna een kronkelend beekje en vervolgens een verstild gehucht of dorpje, steeds weer een nieuwe heuvel met vergezicht en nieuw panaroma, verveelt dit gebied geen moment en is het bij uitstek geschikt om als inspiratiebron te fungeren.

Ik bied aan om (individueel of in teamverband) onder begeleiding van mij als ervaren en gecertificeerd (wandel)coach, die de omgeving op zijn duimpje kent, een of twee dagen lang al wandelend, denkend, pratend, bezinnend stil te staan bij de eigen kern, bij datgene waar je voor staat en voor wil gaan, je persoonlijke missie of wel permissie. Door een scala van oefeningen met af en toe een stukje relevante theorie word je uitgedaagd om zelf, met elkaar en/of  met de coach bij jezelf naar binnen te gaan en op zoek te gaan naar wat je ten diepste drijft, je eigen bron. Zodat je daarna in het hectische leven van alledag gemakkelijker kunt communiceren met jezelf en daardoor doorleefde keuzes maakt waar jij jezelf goed bij voelt omdat je jezelf trouw bent gebleven, wat je zelfvertrouwen op den duur substantieel vergroot en waardoor je nog steviger komt te staan op de plek waar jij functioneert.

Als je geest vast zit, beweeg je lichaam

Als je lichaam vast zit, beweeg je geest